KURser & grupper

Nedan hittar ni ett utbud av de kurser vi erbjuder. Under respektive flik kan ni se våra nuvarande och kommande kurser ni kan anmäla er till.

Teens

Crossfit Teens är rörelse, glädje, gemenskap och samarbete för ungdomar 10–15 år. På ett lekfullt och roligt sätt är målsättningen alla ungdomar tillsammans med kompisar ska stärka sin motorik och koordination. Varje barn ska kunna delta på sina villkor och öka sin allmänna förmåga.

Träningen bedrivs av certifierade coacher med fokus på rörelseglädje och kunskap om barn motoriska utveckling. Allsidig träning med varierande och roliga övningar.

Kids

Crossfit Kids är rörelse, glädje, gemenskap och samarbete för barn från 5–9 år. På ett lekfullt och roligt sätt är målsättningen alla barn tillsammans med kompisar ska stärka sin motorik och koordination. Varje barn ska kunna delta på sina villkor och öka sin allmänna förmåga.

Träningen bedrivs av certifierade coacher med fokus på rörelseglädje och kunskap om barn motoriska utveckling. Allsidig träning med varierande och roliga övningar.

Nybörjarkurs

Nyfiken på träningsformen crossfit och allt vad det innebär? Crossfit är en väldigt varierande träningsform, med hjälp av funktionella rörelser som att hoppa, dra, kasta, lyfta, springa och putta bygger du upp en styrka och kondition som underlättar både i din vardag och i ditt dagliga arbete. Övningarna är inspirerade från bland annat tyngdlyftning, gymnastik, löpning och rodd.

Alla våra pass är skalningsbara vilket innebär att belastning och intensitet i de olika övningarna kan anpassas oavsett nuvarande nivå. Målet är att du ska bli så allsidigt tränad som möjligt – här kan alla vara med och träna tillsammans!

Senior

Alla mår bra av att röra på sig, gammal som ung. Hemligheten till en bättre och mer aktiv ålderdom kan vara att röra på sig. Att träna förebygger hjärt-kärlsjukdomar, förbättrar blodtrycket, stärker immunförsvaret – det förbättrar helt enkelt det allmänna hälsotillståndet.

Av att träna blir du både starkare, får bättre balans och ökar din kroppskontroll. Med en bättre balans och koordination minskar risken för fallskador, som är vanliga olyckor bland äldre.

Våra seniorpass anpassas utefter dina förutsättningar. Kom och upplev umgänge, endorfiner och den magiska känslan av att bli starkare.  Fylld med energi orkar du med vardagen på ett helt annat sätt och livet blir lite mer lustfyllt.

PT-Small Group

NYHET: Small group på crossfit linné. Finns i olika Nivåer. Till en början kommer vi ha 2 olika nivåer.

Nivå 1:  En grupp är för dig som är väldigt ny inom träning eller har varit ifrån träningen under en lång tid. För grupp dig som känner dig otränad och kanske inte vågat ta steget till att träna i grupp tidigare eller känner att du saknar kunskap och motivation för att träna själv. Vår målsättning är att på ett roligt och hållbart sätt intruducera Er till en hälsosammare livstil genom fysisk aktivitet. Vi kommer samtidigt på ett lungt och tryggt sätt introducera Er i CrossFitens värld och alla övningar kommer att anpassas vilket också kommer att göra så ALLA kan vara med.

Nivå 2: En grupp för dig som tidigare tränat och rört på dig en del men vill träna i en mindre grupp än normalt och på sätt kunna dra mer nytta av fördelen av att träna tillsammans med en Coach/PT. Övningarna kommer fortfarande vara lättare och innehålla mindre skivstång än vanlig Crossfit. Istället kommer vi fokusera på att komma igång med träningen utan att behöva gå igenom de svårare mer tekniska övningarna. (Om man vill gå igenom mer komplexa övningar går det komplettera med ett 10 kort hos oss och gå vår weightlifting eller fokuspass  eller med hjälp av en av våra certifierade PT:s)

Oavsett vilken Nivå ni väljer kommer ni träna i en sluten grupp 1 gång i veckan tillsammans med max 7 andra personer och en Coach/PT som kommer hjälpa dig komma igång med träningen på roligt och hälsosamt sätt. vill du sedan fortsätta träna hos CrossFit Linné kommer du vid gruppens slut få ett fördelaktigt erbjudande. likaså gäller tjänster hos våra Legitimerade PT, Massörer och kostrådgivare Hälsokroppen samt PT Henric Wiberg

Summercamp för barn i åldrarna 5-9 år och ungdomar i åldrarna 10-15.

Under en veckas tid får deltagarna träna 2 timmar per dag med utbildade coacher. Vi blandar styrka, koordination, gymnastik med lek och övningar för hela kroppen på ett lekfullt sätt. Alla kan vara med då träningen anpassas efter varje enskild person.

Summercampet innehåller:

  • Träning i alla former
  • Lek & Skratt
  • Kostföreläsning för ungdomarna 10-15 år.
  • Träningslära
  • Massage
  • Mellis
  • Nya vänner

Mammakurs

Mammagrupp på crossfit linné.

Under denna kursen kommer vi jobba med bålaktivering. Hitta rätt muskler så du får en bra start i din träning som nybliven mamma. Vi kommer även introducera dig i CrossFitens värld på ett mammavänligt sätt. Alla övningar kommer att anpassas efter era förutsättningar och er tidigare träningserfarenhet. Vilket gör att alla kan vara med.

Barn än välkomna upp till 9 månaders ålder.